Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Axeltorv

Pladsen er udformet af arkitekt Mogens Breyen, som har anvendt enkle elementer. Et gulv af gedigne bornholmske granitfliser, en række af træer samt en spejldam og ni bronzevaser, der symboliserer solen og planeterne.
Mange var forargede, dengang professor Gernes valgte de skingre grønne, blå og pink farver fra paletten, og malede Paladsbiografen så det lignede lagkagen på en børnefødselsdag. Men i dag virker den postmoderne provokation helt naturlig. Palads, Scala og Tivoli er et tilbud om sjov til voksne, og det passer farverne til.

Den sydlige del af Axeltorv var indtil 1991 domineret af kørebaner langs begge facader og en centralt placeret parkeringsplads til 40 biler. Så tog Scala initiativ til at ændre pladsen, for de ønskede en smuk plads foran Scala, som var velegnet til fodgængere. I dag har Axeltorv ikke så mange besøgende som torvet fortjener, og det kan skyldes at Axeltorv ikke er et sted man slentrer forbi for hyggens skyld. Scala ligger som et magnetfelt, der lokker dig til at gå ind og bruge penge.

Kan du løsrive dig fra konsumerismens hellige haller, så er Axeltorv en oplevelse i sig selv. Pladsen er udformet af arkitekt Mogens Breyen, som har anvendt enkle elementer. Et gulv af gedigne bornholmske granitfliser, en række af træer, en spejldam og ni bronzevaser. Spejldammen og bronzevaserne, som er lavet af billedhuggeren Mogens Møller, symboliserer solen og planeterne. Den relative distance imellem vaserne afspejler afstande i solsystemet.

Else Marie Brakchi

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.