Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Arne Jacobsens Tankstation

Det er den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen, som står bag den lille benzintank på Kystvejen. Her er funktionalisme helt ned til de praktiske hvide fliser. Den er noget så sjældent som en smuk benzintank. Tanken er fredet, og er ikke ændret siden 1936.
Ikke mange er klar over, at det er den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen, som står bag den lille benzintank på Kystvejen.

Benzintanken er fredet i klasse A+, og den er ikke ændret siden 1936. Her er funktionalisme helt ned til de praktiske hvide fliser, og bygningen er noget så sjældent som en smuk benzintank. I 1930'erne kom der flere og flere biler på vejene, og der blev brug for tankstationer. Mange af dem blev bygget efter de klassiske idealer om god arkitektur. På Jacobsens tankstation kommer funktionen først, og den ovale baldakin er ikke kun flot, den virker også som et skilt i mørke, fordi den er oplyst nedefra. Den kaldes også for Paddehatten.

Else Marie Brakchi

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.