Føj til favoritter Del Send
Byliv | 02/11/17

Arkæologer finder mystisk tunnel i København

  • Tunnellen har været skjult i omkring 400 år Foto: Københavns Museum / Facebook

    Tunnellen har været skjult i omkring 400 år

    Foto: Københavns Museum / Facebook
Den har været skjult i 400 år. En mystisk tunnel er blevet fundet under Christiansborg.

Under arbejdet med at lægge ny belægning på Christiansborgs Slotsplads gjorde arkæologer fra Københavns Museum et overraskende fund. Halvanden meter under jorden stødte de pludselig på et større murfundament.

Det viste sig at være en hidtil ukendt tunnel, som har været skjult i omkring 400 år, skriver Københavns Museum på Facebook.

Tunnellen er seks-syv meter lang og 1,62 meter høj. Den ligger nær slotskirken og udgjorde formentlig en forbindelse mellem den indre voldgrav omkring det daværende København Slot og den ydre voldgrave, den nuværende Frederiksholms Kanal.

Læs også: Billedserie: Sådan så Christianshavn ud i gamle dage

Den skjulte tunnel blev bygget over to omgange. Den ene del af tunnellen er lavet i røde mursten og daterer sig til perioden mellem 1575-1650 og har med al sandsynlighed været dræn til regulering af vandet i slottets voldgrav.

Men det er især den nyere del i gule mursten, som er interessant. Den er lavet med gule mursten og blev sandsynligvis opført omkring år 1730 efter at den ældste voldgrav blev fyldt op. Den nyeste del af tunnellen ledte helt ind i det nuværende Christiansborg, men endnu ved ingen hvorfor, eller hvad den blev brugt til.

Arkæologerne antager dog, at den har været en del af et kloaksystem.

Københavns Museum må desværre skuffe historisk interesserede borgere og andre nysgerrige sjæle. Af sikkerhedsmæssige årsager får offentligheden ikke adgang til tunnellen.