Føj til favoritter Del Send
Byliv | 26/06/18

Aperolterrasse og maddarling fra Papirøen: København har fået to nye italienske restauranter

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Papirøens populære porchetta flytter ind på Vesterbro, og Christianshavns Kanal har fået ny italiensk restaurant med stor Aperolterrasse.

På under en uge åbner hele to nye italienske restauranter i København.

Restaurant Undici

Den første slog allerede dørene op i fredags 22. juni på Christianshavn under navnet Undici. Restauranten ligger langs kanalerne i et tidligere gammelt autoværksted. Nu er lokalerne omdannet, så de emmer af italiensk landstemning i rustikke omgivelser med runde træborder dækket op med ternede servietter. Udenfor restauranten er der en stor terrasse, som ifølge restauranten er oplagt til at nyde en Aperol Spritz - ledsaget af italienske egnsretter og udsigt over kanalerne.

Navnet Undici betyder 11 på italiensk - angiveligt fordi, stedet ligger i bygning 11 på Wilders Plads.

På menu- og vinkort finder man diverse italienske egnsretter og lokale druesorter.

Om Restaurnaten siger køkkenchef Dominik Gondor i en pressemeddelelse:
»Med Undici ønsker vi at skabe et afslappet og uhøjtideligt spisested med et overskueligt og fokuseret menukort. Særligt her i sommersæsonen prioriterer vi friske grøntsager, fisk og skaldyr.«

Bag restauranten står de erfaren restauratører Andreas Malling, Thue Mølck Nilsson og Charles Teinby. De driver også de populære spisesteder Sankt Annæ 8, den franske Lalala i Strandgade samt på 20A i Ravnsborggade.

Hvad: Undici
Hvor: Bygning 11, Wilders Plads, Christianshavn
Hvornår: Har åbent tirsdag til lørdag fra kl. 17.30 til 24.

Foto: PR

Restaurant Public

Den anden italiener, som København bliver beriget med, rykker ind på Vesterbro og åbner officielt 4. juli.

Helt ny er den nu ikke, da kvinden bag, Cindy Romor, i flere sæsoner har stået bag food trucken La Fattoria på Papirøen. Her var hun især kendt for sine porchetta-sandwiches.

Nu åbner hun restauranten Public på Halmtorvet, og heldigvis følger de populære prochettaer med. Men derudover er planen at udvide danskernes italienske horisont med apericena, prosecco og det »ærlige, simple italienske måltid«. Vinen er importeret fra hele Italien, og derudover vil Cindy Romor være den første i Danmark til at servere apericena. Et nyere italiensk koncept, der har rødder i storbyer som Milano og Torino.

Apericena består af flere forskellige, små italienske retter, som deles over et glas vin eller andet med venner eller familie. Og netop det at dele er grundpræmissen for den nye restaurant og vinbar - som for øvrigt opfordrer gæsterne til at dele alle retter.

»Vi pynter ikke maden med pincet og sprøjtepose, men lader smagen og råvarerne tale for sig selv – præcis som maden i min barndom i Veneto. Smagen skal være autentisk. Vi prøvede f.eks. at lave porchetta med grise fra et dansk landbrug, men smagen er bare ikke den samme som i Italien. De buttede italienske grise smager bare anderledes, og derfor får vi vores porchetta fra en slagter tæt på Rom. Ingen laver porchetta bedre end ham,« fortæller Cindy Romor i en pressetekst.

Hvad: Public
Hvor: Halmtorvet 36, København V
Hvornår: Åbningseception med 100 flasker gratis prosecco 28. juni kl. 16-19.