Føj til favoritter Del Send
Byliv | 02/08/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til København #68

  • Foto: Rasmus Kramer Schou | Camilla L. Stahlschmidt | Gita Femhøj | Stine Hansen Foto: Rasmus Kramer Schou | Camilla L. Stahlschmidt | Gita Femhøj | Stine Hansen
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Camilla L. Stahlschmidt Foto: Camilla L. Stahlschmidt
  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
  • Foto: Gita Femhøj Foto: Gita Femhøj
AOK-redaktionen giver tips til fire ting, du skal opleve i København.

Foto: Rasmus Kramer Schou

 

Godt med godt på

Rasmus Kramer Schou, restaurantredaktør

Fried chicken & waffles er blevet en ret stor ting USA. Og hvorfor egentlig ikke? Altså fried chicken smager jo genialt, og vafler – jamen, godt med godt på. Så det var med høje forventinger, jeg begav mig mod WestMarket, hvor Den Fede Kylling har lagt fra land med netop det koncept. Og jeg blev ikke skuffet – det var lige præcis så greasy og tømmermændskurerende, som man kunne håbe.

Bløde, søde vafler (med ahornsirup, selvfølgelig) lå under de knasende og møre kyllinger samt en stærk sauce, der blot blev fremhævet af det limesaft, der blev presset ud over lige inden smagningen.

Hvad: Fried chicken & waffles
Hvor: Den Fede Kylling, WestMarket, Vesterbrogade 97

 

Foto: Camilla L. Stahlschmidt

 

Tag på padletur og se solnedgang

Camilla Lützhøft Stahlschmidt, site og community manager

Når man bor i en havneby med strande og kanaler, skal man huske at pjaske, svømme og lege i vandet. Det er der heldigvis rig mulighed for i København, og i Amager Strandpark kan man bruge vandet på en virkelig fed måde.

Copenhagen Surf School har fundet på at arrangere SUP-ture i lagunen - altså ture, hvor man står op på en surfbræt og padler sig af sted. Det foregår i timerne op til solnedgang, så man får en vanvittigt flot udsigt over byen, mens man padler. Det er en sjov træningsform, hvor de fleste kan være med, og samtidig er det den perfekte måde at koble af på efter en lang arbejdsdag. Undervejs sørger instruktørerne for tips, så man lærer at lave forskellige vendinger, og måske endda et par tricks, man kan blære sig med. Jeg er fan, og jeg skal helt sikkert prøve det igen meget snart!

Hvad: Copenhagen Surf School
Hvor: Amager Strandpark
Hvor meget: Det koster 495 kr. for to timer, og 395 kr. for studerende.

Foto: Stine Hansen

 

Fedtet italiensk sommerhit

Stine Hansen, journalist

Det er lige før, at jeg vil kalde det her for mit favorit sommer-sæt. På Papirøen kan man sætte tænderne i en virkelig lækker porchetta-sandwich. Og den skal selvfølgelig skylles ned med en stor, iskold Aperol Spritz. Det er et sæt efter min smag.

Den italienske madbod La Fattorias fortolkning af den klassiske italienske sandwich byder på marineret og grillet porchetta, ost, tomat, rucola, aioli og en sauce af rød peberfrugt. Kødet er frisk fra grillen, og den røde dressing smager overdrevet godt. Samspillet mellem det salte kød og den fede dressing er helt perfekt. Og sandwichen er lige tilpas fedtet. Man kan til dagligt finde boden på Copenhagen Street Food på Papirøen, men man kan også støde på dem på Kødbyens Mad & Marked, hvor en Aperol Spritz og en sandwich koster 100 kr.

Hvad: Porchetta sandwich og Aperol Spritz
Hvor: La Fattoria, Copenhagen Street Food
Hvor meget: 100 kr. for sandwich og drink

Foto: Gita Femhøj

 

Spred litteraturen

Gita Femhøj, jounarlist og shoppingredaktør

»Spred litteraturen« er budskabet bag Bryggens Bogskab, som står ved de grønne områder langs vandet på Islands Brygge. Et skab, hvor man kan hapse op til tre bøger om dagen, og hvis man har lyst (ikke et must), kan man aflevere nogle fra sin egen bogreol.

Jeg opdagede det skabet for et par måneder siden, da jeg kom trillende med barnevognen i den sidste del af min barsel og blev helt glad i maven - det er jo så fint. Her kan man lige finde en god bog at fordybe sig i, mens banditten sover middagslur, eller nuppe et par stykker med hjem til sofaen.

Bogskabet er nemlig til alle, og selvom min barsel nu er slut, vil jeg stadig slå et smut forbi enten for at aflevere nogle af de mange bøger, der hober sig op i mit hjem eller for lige at se, om der står en god bog, som nogen vil dele. For det er det fine ved skabet. Her kan man aflevere en god bog i håb om, at andre kan få glæde af den i stedet for, at den står og samler støv på hylden eller bare ryger ud.

Hvad: Bryggens Bogskab
Hvor: Islands Brygge