Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/04/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til København #65

  • Foto: Stine Hansen | PR | Rasmus Kramer Schou Foto: Stine Hansen | PR | Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: PR Foto: PR
En fransk perle, lærerig leg og et klassisk stamsted. AOK-redaktionen anbefaler tre steder i København.

Foto: Stine Hansen

Cappuccino på den gode måde

Stine Hansen, journalist

Jeg er på ingen måde nærig, men jeg vil gerne kalde mig sparsommelig, når det kommer til kaffe to-go. 40 kr. for en lille slat kaffe, og endnu mere hvis det skal være en latte. Jeg hader at betale i dyre domme, for noget jeg kan lave mindst lige så godt hjemme. Men der, hvor jeg med glæde betaler for en god kop kaffe, er, når jeg sidder på en café. Når en barista laver kaffen kun til mig med præcis de ingredienser, jeg ønsker. Så er prisen næsten underordnet.

Jeg elsker at sidde og nyde en cappuccino hos Beau Marché. I denne lille, franske perle i baggården i Ny Østergade 32 laver de super lækker kaffe. Stemningen er behagelig, og man har lyst til at blive siddende længe. Indretningen er lækker og fransk, og man kan nemt lade sig inspirere til boligindretningen derhjemme. For at min kaffe ikke skal blive for ensom (læs: når jeg har spist den medfølgende lille kage), så er den suveræn i kombi med deres økologiske croissant. Om aftenen kan man drikke vin og spise lækre franske retter.

Hvad: Beau Marché
Hvor: Ny Østergade 32, København K

 


 

Foto: Rasmus Kramer Schou

 

Slip legebarnet løs

Camilla Lützhøft Stahlschmidt, site og community manager

Er der noget federe end at slippe sit indre legebarn løs og få lov til at bygge, udforske, opdage og pjaske med vand? Nej da. Ikke hvis du spørger mig i hvert fald. Og lige netop legebørn (store som små) har fået et nyt sted at gå på opdagelse. Det ligger på adressen Tuborg Havnevej 7 i Hellerup og hedder Experimentarium.

Udover imponerende arkitektur og en kobbertrappe, som jeg gerne vil have med hjem, byder Experimentarium på timevis af underholdning, som man kan lære en masse af - også selv om man har nogle år på bagen. Det kan bl.a. anbefales at gå en tur i lyslabyrinten, bygge sjove kuglebaner og prøve kræfter med diverse hovedbrud.

Se billederne: Kom med ind i det helt nye Experimentarium

Hvad: Experimentarium
Hvor: Tuborg Havnevej 7, Hellerup

 


 

Foto: PR

 

Et nyt stamsted

Rasmus Kramer Schou, restaurantredaktør

Der er altid en grund til, at stamsteder bliver, ja stamsteder. Hvis man vil opleve et ægte stamsted, så anbefaler jeg klart Sans Souci på Madvigs Alle på Frederiksberg.

Man føler sig hjemme det øjeblik, man træder ind, et sted mellem tidsløst og finere fransk bistro. Tjenerne er på fornavn med flere af de besøgende gæster eller familier, som lader sig forkæle nede på 'den lokale'.

Køkkenet sætter en ære i omhyggelighed, og den slags kan som bekendt smages. Simpelthen en lille perle på Frederiksberg, hvor alle bekymringer forsvinder som dug for solen.

Hvad: Sans Souci
Hvor: Madvigs Alle 15, Frederiksberg C