Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/03/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til København #63

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Er du til brugskunst, gourmet-gris eller vild virtual reality-kunst? AOK-redaktionen giver tips til tre ting, du skal opleve i København lige nu.

Foto: Ikke oplyst

Boligdimser og gaveideer

Camilla Lützhøft Stahlschmidt, site og community manager

På adressen Købmagergade 50 ligger en af mine favoritbutikker. Den hedder Plint og er fyldt med sjove og pæne dimser til boligen. Butikken er ikke særlig stor, men udvalget er ganske fint, og reolerne bugner af krukker, vaser, køkkengrej og pyntesager, der uden at være for spraglede kan spice selv det kedeligste hjem op - endda uden at man behøver at spendere en formue.

Udover ting til sig selv kan man også altid finde gode gaver til venner og bekendte. For eksempel af den spiselige slags. Plint har nemlig ikke kun boligsager men også lækkerier som pesto, lakridser, te og krydderier på hylderne.

Hvad: Plint
Hvor: Købmagergade 50, København K


Foto: Ikke oplyst

Virtual reality kunstværk - som at være der selv

Stine Hansen, Journalist

Forestil dig at du står midt i et goldt og øde landskab. Det sneer, og kragerne flyver over hovedet på dig. Du er helt alene. Pludselig kan du høre nogle skridt i sneen bag dig. En person dukker op og stiller sig nogle meter fra dig. Så glor han på dig. Intet andet. Der kommer flere og flere til, nogle har sten i hænderne. Hvad sker der? Overfalder de dig? Hvad har de tænkt sig? Sådan en scene var jeg en del af, da jeg under filmfestivalen Cph:Dox oplevede filmværket »Nothing Happens«. Filmen er et animeret virtual reality-værk skabt af israelske Michelle og Uri Kranot. Man skifter mellem af være beskueren og blive beskuet, hvilket også er filmens overordnede tema. I 12 minutter er du en del af filmens univers, og rent fysisk går du rundt i et par træsko på en bunke jord. Det er helt vildt underholdende, tildels skræmmende og sjovt at opleve virtual reality på en topprofessionel måde, der er skabt til formålet. Når man først har prøvet den ægte vare, så vil man have mere. Der er gratis entré til Kunsthal Charlottenborg, og det er gratis at opleve filmen.

Hvad: Nothing Happens
Hvor: Kunsthal Charlottenborg
Hvornår: Åbningstider: kl. 11:00-13:45 / 15:00-17:45 / 19:00-21:45. 17. – 26. marts under Cph:Dox.


Foto: Ikke oplyst

Gode gourmetgrise

Rasmus Kramer Schou, restaurantredaktør

Nose2Tail er blevet relanceret. Da Michelin-restauranten Churchill & Grønbech lukkede i slutningen af 2016, blev de to kokke Janus Udbjørg og Andreas Saxskiold-Nørup gaflet og fik ansvaret for at sende den traditionsrige og yderst populære restaurant i Kødbyen ind i en ny tidsalder. Konceptet med at bruge hele dyr er der bestemt ikke pillet ved, men til gengæld er der kommet en del flere teknikker, sammensætninger og ambitioner på tallerknen. Samtidig med at portionsstørrelserne er blevet mere normale. Nu kan man hoppe ombord i en fire-retters menu til 400 kr. og stadigvæk blive mæt, men ikke rullende, og det er en anbefaling værd.

Hvad: Nose2Tail
Hvor: Flæsketorvet 13a