Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/03/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til København #62

  • Foto: Rozbeh Zavari | Rasmus Kramer Schou | Camilla L. Stahlschmidt Foto: Rozbeh Zavari | Rasmus Kramer Schou | Camilla L. Stahlschmidt
  • Foto: Camilla L. Stahlschmidt Foto: Camilla L. Stahlschmidt
  • Foto: Rozbeh Zavari Foto: Rozbeh Zavari
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Er du mest til luksustur med god mad, cykeltur med flot udsigt eller biograftur med spændende dokumentarer? AOK-redaktionen giver tips til tre ting, du skal opleve i København lige nu.
Foto: Rasmus Kramer Schou

 

Tag på luksustur
Rasmus Kramer Schou, restaurantredaktør

Kokkedal Slot var egentlig ved at forfalde. Men så i 2011 fik det noget af en renæssance og er nu et af de helt sikre kort, hvis man er til luksus i øverste potens med meterdybe stole, stilfuld indretning, klassisk cocktailbar og naturskønne omgivelser.

Siden thailandske Rungthiwa Chummongkhon (aka. Fae) overtog tjansen som executive chef, er køkkenet også blevet en ægte gastro-magnet. Gourmetrestauranten Slotskælderen ligger under hvælvede hvide vægge, har klasse-tjenere og en potent vinkælder, hvor man virkelig kan gå på rov. Maden står seriøst stærkt, når Fae krydrer det franske køkken med sine thailandske rødder (og en über-himmelsk brunsviger).

I påsken kan man endda få champagne, fire-retters menu, petit fours, overnatning, morgenmad og en lille gave for 1.095 kr. pr. person - simpelthen den perfekte get-away.

Hvad: Restaurant Slotskælderen
Hvor: Kokkedal Slot, Kokkedal Alle 6, Hørsholm

 


 

Foto: Camilla L. Stahlschmidt

 

Kig ud over byen
Camilla Lützhøft Stahlschmidt, site og community manager

Der sker rigtig meget i Nordhavn. Nye bygninger vokser frem her, der og alle vegne, og jeg synes, det er fedt at se bydelen blomstre. Nordhavn er en sjov blanding af gamle havne- og industriområder, containere, krydstogtterminaler og moderne byliv, og så kan man kravle op i et tårn og få den vildeste udsigt over København og Øresund.

Arkitekterne Christensen & Co. har opført et udsigtstårn på Oceankaj, og det passer perfekt ind i omgivelserne. Det er nemlig bygget af containere, der er sat oven på hinanden som Lego-klodser og malet hvide, og via enten trappe eller elevator kan man komme til tops og spejde ud over vores pæne hovedstad. Det kan i den grad anbefales at hoppe op på cyklen, udforske Nordhavn og så smutte en tur op i tårnet!

Hvad: Udsigtstårn
Hvor: Den sydlige del af Oceankaj, Nordhavn

 


 

Foto: Rozbeh Zavari

 

Bliv klogere i mørket
Stine Hansen, journalist

Jeg elsker at se film, og jeg er med årene især blevet glad for dokumentarfilm. Jeg har lyst til at lære noget. Lyst til at blive klogere på særlige emner. Lyst til at lade mig forføre og blive grebet af noget, som jeg ikke lige forventede.

Det kan jeg blive på Cph:Dox. Forført. Og jeg glæder mig til de ti dage fra 16. til 26. marts, hvor der er dokumentarfilmfestival i København. Jeg er vild med, at København har en filmfestival med mere end mere end 200 film på programmet. I år er der også et program kun for børn, med en lang række fede dokumentarfilm for de yngste. Gid min datter var lidt større, så kunne hun komme med i biffen.

Hvad: Cph:Dox
Hvor: Hele København
Hvornår: 16.-26.marts