Føj til favoritter Del Send
Byliv | 13/11/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til din by #72

  • Foto: Rasmus Kramer Schou | Gita Femhøj | John Resborn | Asger Ladefoged Foto: Rasmus Kramer Schou | Gita Femhøj | John Resborn | Asger Ladefoged
  • Foto: Asger Ladefoged Foto: Asger Ladefoged
  • Foto: PR-foto, John Resborn Foto: PR-foto, John Resborn
  • Foto: Gita Femhøj Foto: Gita Femhøj
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Fra Aamanns til Wallmans. AOK-redaktionen er klar med fire tips til København.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Besøg Jeppe på Niels

Rasmus Kramer Schou

Jeppe Foldager er en verdensklasse-kok. Og det er ikke bare noget, jeg siger. Til VM for kokke, Bocuse d'Or, løb han med en sølvmedalje i 2013.

Lige ved siden af Glyptoteket og Tivoli er det svenske luksushotel Nobis netop åbnet. Og et luksushotel skal selvfølgelig også have en gourmetrestaurant. På Nobis hedder den Niels, men den burde måske hedde Jeppe. For det er ham, der er stjernen - altså indtil han sætter retterne på bordet, for så er det maden, man koncentrerer sig om.

Vi er oppe i øverste luftlag af velsmag, og det synes jeg, du burde tage ind og prøve.

Hvad: Restaurant Niels
Hvor: Niels Brocks Gade 1, Vesterbro

Se også billedserien: Københavns nye eksklusive hotel og restaurant

 

Foto: PR-foto, John Resborn

Underholdning for fuld skrue

Stine Hansen

Det kan godt være, at der er mange blandede holdninger til Wallmans i Cirkusbygningen, men jeg bliver festligt underholdt år efter år.

Forleden var jeg inde at se det nye show »Entourage«. Som vanligt er det en lang hitparade med masser af sange, som de fleste kan synge med på. Ikke at man gør det i første halvdel af showet, bevares. Men hey, i takt med at vinen kommer indenbords, så får jeg altid lyst til at synge med til sidst. Som altid er showet krydret med nye hits og gamle klassikere.

På den visuelle front er det også altid imponerende at se de mange flotte kostumer og dekorationer på scenen, der altid hører flot sammen med tema og musik. Temaerne byder i år på så forskellige sager som bl.a. H.C. Andersen, Madonna og en hyldest til David Bowie, Leonard Cohen, Prince og flere andre.

De musikalske indslag er blandet med ægte cirkusstemning. På scenen kan man i år opleve den legendariske artist Benny Schumann og en masse tallerkner samt en linedanser og et par yderst stærke og veltrænede akrobater. Aftenen skifter mellem show og spisning, og der er underholdning lige fra starten. Jeg kommer altid tilbage til Wallmans.

Hvad: »Entourage«
Hvor: Wallmans, Cirkusbygningen,Jernbanegade 8, 1608 København V
Hvornår: Showet spiller frem til juni

 

Foto: Asger Ladefoged

Smørrebrød og snaps i lange baner

Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Når jeg går ud og spiser, er det sjældent dansk mad, jeg opsøger. Efter min mening stammer de mest spændende retter fra andre steder i verden, så jeg går hellere efter restauranter, hvor inspirationen kommer fra eksempelvis Japan, Italien, Mexico, Vietnam eller andre eksotiske steder. For nylig fik jeg dog øjnene op for det danske køkken igen, da jeg spiste på smørrebrødskongen Adam Aamanns nyeste restaurant, Aamanns 1921.

Der skulle ikke mere end en rejemad og en snaps til, før jeg blev mindet om, hvor skønt dansk mad kan smage - især når det får lov til at få et moderne twist, og kokken ikke er bange for at pifte menuen op med tatar og brioche.

Aamanns snapseudvalg er prikken over i'et med stribevis af varianter, som naturligvis er hjemmelavede og smager af alt fra chili til rabarber.

Hvad: Aamanns 1921
Hvor: Niels Hemmingsens Gade 19-21, København K

Se også billederne: Så flot er restauranten Aamanns 1921

 

Foto: Gita Femhøj

Lidt luksus til små penge

Gita Femhøj

På Nørrebro, i en lille sidegade til hyggelige Elmegade, ligger en af mine yndlingsbutikker, Second Wardrobe. Og som navnet siger, sælges der her brugt eller næsten nyt tøj, sko og accessories, som er blevet indleveret af andre shoppeglade personer, som måske har lavet et fejlkøb eller bare har for meget i garderoben.

På den måde kan de fine sager komme til at glæde andre (deriblandt mig selv), der ofte kigger forbi butikken og sjældent kommer ud igen uden et nyt fint fund.

De varer, der sælges, er nøje udvalgte af ejeren Martine Maj Thorsen, og kun det bedste af de rette mærker kommer ud på hylderne. Her kan man bl.a. shoppe lækre mærker som Ganni, Acne Studios, IRO, Alexander Wang, Chanel, Maria Black og Mads Nørgaard.

Så hvis man har for meget guld i garderoben eller gerne vil have noget nyt og lækkert, men ikke vil betale flere tusinde kroner for det, bør man besøge Second Wardrobe. Man kan evt. også følge dem på Instagram, hvis man vil følge med i, hvad der kommer til at »nye« sager.

Hvad: Second Wardrobe
Hvor: Egegade 2, København N