Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/10/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til din by #71

  • Foto: Stine Hansen | Shutterstock | Camilla L. Stahlschmidt | Torben Christensen Foto: Stine Hansen | Shutterstock | Camilla L. Stahlschmidt | Torben Christensen
  • Foto: Torben Christensen Foto: Torben Christensen
  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
  • Foto: Camilla L. Stahlschmidt Foto: Camilla L. Stahlschmidt
  • Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock
En lærerig film, morgenmad med jazz, et loppesupermarked og en ny pizza-pusher. AOK-redaktionen giver fire tips til København.

Tag med ind i Amazonas

Rasmus Kramer Schou

Foto: Torben Christensen

Jeg kom meget i Planetariet som barn og blev fascineret af alle de store planeter, rumdragter og hvor meget man vejer på månen. Det er som om, Planetariet er gået lidt i glemmebogen, og det er en skam, for her er stadigvæk masser af fede ting på plakaten.

Deres nyeste film hedder »Det Gyldne Bevis«, og den er en anbefaling værd. Alle kender Darwin, men filmen handler om Bates, der igennem 11 år i Amazonas var manden, der fik ført det endelige bevis for Darwins evolutionsteori. I en lille time er man vitterligt med inde i den grønne jungle og fange sommerfugle på den kæmpestore skærm.

Hvad: »Det gyldne bevis«
Hvor: Tycho Brahe Planetarium, Gl. Kongevej 10, København V
Hvornår: Fra 11. Oktober


Morgenmad med en bid jazz

Stine Hansen

Foto: Stine Hansen

Jeg elsker hotelmorgenmad. Følelsen af at sidde med en lækker tallerken og vide, at man måske skal på eventyr i en storby bagefter. Den følelse kan man få en snert af, hvis man spiser morgenmad på Avenue Hotel på Frederiksberg.

Her kan man hver lørdag nyde deres morgenmad med jazz og spise løs af den økologiske morgenmad, mens man lytter til lækker live-jazz fra internationale kunstnere. Morgenbuffeten er spækket med lækkert brød, kage, frugt, pålæg, pølse, æg, juice, smoothies, alle typer af kaffe, te, bobler og meget mere.

Det kan godt være, at jeg bare spiste morgenmad på et hotel i min egen hjemby København, men jeg lod altså som om, at jeg var på storbyferie i et par timer.

Hvad: Jazz on the side - morgenmad med live jazz
Hvor: Avenue Hotel, Åboulevard 29, Frederiksberg C
Hvornår: Hver lørdag frem til og med 11. november
Hvor meget: 195 kr. pr. person
Hvordan: Bestilles i receptionen


 

Har du guld i skabet?

Gita Femhøj

Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Hvis man trænger til at få ryddet ud i gemmerne, som jeg gjorde, men synes, at ens sager er for gode til bare at smide ud, så bør man overveje at leje en stand i det nye loppesupermarked, Lidkøb, på Østerbro.

Her kan man leje en eller flere reoler, registrere sine sager, anrette dem på hylderne og ellers bare gå hjem og lade tingene sælge sig selv. Jeg lejede to hylder - en børnereol og en kombineret bolig/tøj-reol, og selv om det viste sig, at mit skabsguld ikke var alverdens værd, endte jeg dog alligevel med at tjene en pæn sjat på ting, som jeg ellers bare ville have smidt ud eller slæbt med på loppemarkeder næste sommer.

Derudover er det sjovt at følge med i salget hjemmefra ved at logge ind på Mit Lidkøb. Her kan man se alt, hvad man har til salg, og hver gang noget bliver solgt, kan man se det der. Og så er der penge i kassen.

Læs mere om konceptet og loppesupermarkeder her.

Hvad: Lidkøb
Hvor: Strynøgade 7, København Ø
Hvornår: Man til fred kl. 10-18 og weekend kl. 10-17


Ny pizza-pusher

Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Foto: Shutterstock

For nogle måneder siden opdagede jeg til min store skræk, at min favorit-pizza-pusher, Franco Delicatezze på Strandvejen i Hellerup, havde drejet nøglen om. Siden da har jeg været på jagt efter en ny leverandør af gode pizzaer i området - og nu er det endelig lykkedes.

Pizze Di Napo ligger lidt længere inde ad Strandvejen, end Franco gjorde, og her kan man få pancetta, mozzarella, parmaskinke, mortadella og andre italienske godter på perfekte, tynde bunde. De er hverken for sprøde eller for bløde - bare helt perfekte.

Pizzabageriet har borde og stole både indendørs og ude på fortovet, så man kan spise på stedet, hvis man ikke kan vente med at sætte tænderne i lækkerierne, til man kommer hjem. Udover pizza er der sandwich, pasta og italienske delikatesser på menuen.

Hvad: Pizze Di Napo
Hvor: Strandvejen 149, Hellerup
Hvornår: Alle dage 10-21