Føj til favoritter Del Send
Byliv | 04/10/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til din by #70

  • Foto: Rasmus Kramer Schou | Keld Navntoft | Gita Femhøj Foto: Rasmus Kramer Schou | Keld Navntoft | Gita Femhøj
  • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Gita Femhøj Foto: Gita Femhøj
En kanelsnegl på sydkoreansk, en kunstpark og »Skam«. AOK-redaktionen anbefaler tre ting, du skal opleve i København lige nu.
Foto: Rasmus Kramer Schou

Kanelsnegl på sydkoreansk
Stine Hansen

Uden for Torvehallerne ligger en lille, ombygget campingvogn. Her kan man købe et par sydkoreanske specialiteter, der smager anderledes, end noget jeg har smagt før. En af dem er en lille finurlig sag kaldet hoddeok.

En hoddeok består af en sød bolle af rismel, der bliver stegt sprød på en pande. Herefter skæres den op og fyldes med kanelsukker, græskarkerner og solsikkekerner. Det lyder måske specielt med kernerne, men det fungerer virkelig godt. Kanelsukkeret smelter i bollens bløde midte, og det hele serveres dejlig varmt direkte fra panden.

Man kan måske sammenligne det lidt med en klassisk, dansk kanelsnegl, men det asiatiske twist kommer med rismelet og de knasende fuglefrø. Jeg skal snart have mig endnu en hoddeok

Hvad: Hoddeok
Hvor: Kopan, Torvehallerne, Linnésgade 24, København K
Hvornår: Alle dage
Hvor meget: 40 kr.


 

Foto: Keld Navntoft

Kunst i det grønne
Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Fra december måned i år og et par år frem holder kunstmuseet Ordrupgaard lukket, mens en ny tilbygning bliver til. Inden da skal jeg nå forbi og gå en tur i museets grønne have, også kaldet kunstparken. Og du burde gøre det samme.

Her er nemlig ikke bare flotte efterårsfarver på træer og planter. Her er også smuk og sjov kunst, der indbyder til leg. Når man bevæger sig rundt i haven, møder man forskellige værker, der er skabt specielt til stedet, og bl.a. Jeppe Hein står bag et af dem - en 70 kvadratmeter stor spejllabyrint.

Det kan varmt anbefales at kigge forbi haven inden lukketid, og hvis du når det inden 1. november, kan du endda nå at se Olafur Eliassons værk »Vær i vejret«, der blæser skyer af sted, når et vindpust går gennem parken.

Der er gratis adgang til Ordrupgaards kunstpark søndag-tirsdag kl. 8-19 og onsdag-lørdag kl. 8-21.

Hvad: Ordrupgaards kunstpark
Hvor: Vilvordevej 110, Charlottenlund
Hvornår: Søndag-tirsdag kl. 8-19 og onsdag-lørdag kl. 8-21
Hvor meget: Gratis adgang


 

Foto: Gita Femhøj

»Skam« på teatret
Gita Femhøj

Jeg elsker »Skam« og alt, hvad det står for, og alle karaktererne i den norske serie om Eva, Noora, Isak og Sana. Derfor var det også med en vis frygt, at jeg satte mig i sædet på Aveny-T forleden, men jeg greb chancen for at få bare lidt mere »Skam«.

Min frygt forsvandt dog allerede få minutter inde i forestillingen. For nej, det er ikke »Skam« som på tv, og det er ikke de personer, som man næsten føler, at man kender, men hvor gør de danske skuespiller det godt. Det kan godt være, at de ikke helt ligner de oprindelige »Skam«-stjerner, men det havde da også været mærkeligt, hvis de gjorde. Men det vigtige er, at de spiller formidabelt. Man er ikke i tvivl om, at Frieda er Eva, og Jens er Jonas. De er så meget i karakter, at de nærmest smelter sammen med den person, de spiller. Det er virkelig godt castet.

Hvis jeg var anmelder, ville jeg give topkarakter. Forestillingen er formidabel. Det eneste, der er lidt træls, er, at man kender historien og ved præcis, hvad der sker. Men det kan ikke være anderledes, alt andet ville være helt forkert. Sidst bliver jeg nødt til at fremhæve Frieda Joanna Krøgholt, der spiller Eva, for hun gør det så ekstremt godt. Der er særligt en scene, hvor hun fører en lang monolog i forsøget på at redde forholdet til Jonas. Der spiller hun, så man føler hendes smerte og frygt for at miste ham, hun elsker, helt ind i kroppen – jeg gjorde i hvert fald.

Hvad: »Skam«
Hvor: Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, Frederiksberg C
Hvornår: 15. september til 28. oktober
Hvor meget: 40 kr. - 400 kr. Køb billet her.