Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/09/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til din by #69

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Gita Femhøj Foto: Gita Femhøj
AOK-redaktionen giver tips til tre ting, du skal opleve i København.
Foto: Ikke oplyst

Indisk på den rigtige måde
Stine Hansen

Når jeg spiser indisk mad, så skal det ikke være fancy med pynt og lir, men minde mig om et lille gadekøkken i Indien - dog med lidt mere fokus på hygiejnen. Det gør det på Deep på Vesterbrogade. Her er der ingen fine fornemmelser, men god gedigen mad. Særligt er buffeten et hit. Retterne er krydret perfekt.

Nogle er lidt stærkere end andre. Har man børn med er det dog en god ide at bestille en børneret. Buffeten koster kun 99kr. og byder altid på en forret, fem varme retter, ris, nan, papadams, chutneys, salat og dessert.

Det er simpelt og godt, og et perfekt alternativ til takeout på en travl hverdagsaften. Personalet serverer iført turban, så alt er som det skal være.

Hvad: Deep
Hvor: Vesterbrogade 89, 1620 København V

Læs også: Guide: 13 fine steder du skal kende på Islands Brygge


 

Foto: Gita Femhøj

Bondegård midt i byen
Gita Femhøj

Når man bor midt i København, er det ikke sådan lige til at komme ud og se en ko eller for den sag skyld klappe en ged, eller er det?

I weekenden opdagede min kæreste, søn og jeg den hyggelige bemandede legeplads 'Bondegården i Remiseparken', hvor der er masser af dyr og legemuligheder for børn i alle aldre. Stedet er bestemt ikke nyt, selv om det var det for mig, det har ligget på Amager siden 2009.

På legepladsen kan børn opleve dyr fra en almindelig, dansk bondegård. Her bor nemlig både grisen Berta, koen Maren, en masse geder, høns og kaniner. Alle dyr vakte stor begejstring hos vores lille bydreng, der også blev tilbudt en tur på ryggen af en lille godmodig pony.

Udover de mange dyr er der også en rigtig fin legeplads med sandkasse, vippedyr, gynger og meget andet sjovt for de mindste.

Hvad: Bondegården i Remiseparken
Hvor: Peder Lykkesvej 71-73, Kbh S

Læs også: Guide: 10 efterårsting du ikke må gå glip af i København


 

Foto: Ikke oplyst

Luksushotel med lækker bar
Rasmus Kramer Schou

København har fået et nyt hotel, som jeg anbefaler, man besøger hurtigst muligt. Det er det 4-stjernede boutiquehotel Sankt Annæ, som efter en kæmpe ombygning stråler internationalt med cool urban stemning i luksusindpakning.

Man behøver ikke nødvendigvis sove hernede, men en tur i deres ambitiøse cocktailbar Form giver også et godt verdensmands-sus.

Og skulle du være sulten, så kunne man jo snuppe lidt mad på restauranten Format - den lever godt op til sit navn.

Hvad: Hotel Sankt Annæ
Hvor: Sankt Annæ Plads 20, Kbh K