Føj til favoritter Del Send
Byliv | 09/05/18

AOK anbefaler: 7 ting du skal opleve i Kristi himmelfartsferien

  • Foto: PR Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: PR Foto: PR
Hvad skal du lave i Kristi himmelfartsferien. AOK guider dig til syv spændende aktiviteter.

Gastronomisk loppemarked

Mangler man lidt nyt til køkkenet og spisebordet, bør man slå et smut forbi Lumskebugten ved Esplanaden. Her afholdes nemlig igen i år et gastronomisk loppemarked, hvor man kan shoppe alverdens køkkensager, mad, kogebøger og andet godt.

Det er bl.a. en bred skare af kokke, madanmeldere og madglade folk, der sælger ud af gemmerne. Og mens der shoppes vil der være musik, drikke og mulighed for lette frokostretter og smørrebrød, hvis sulten melder sig undervejs.

Hvad: Gastronimisk loppemarked
Hvor: Restaurant Lumskebugten, Esplanaden 21, København K
Hvornår: Torsdag 10. maj kl. 11-15

Skaldyr med havneudsigt

Københavns Havn er begyndt at rime på skaldyr. I hvert fald inviterer Luftkastellet på Ofelia Plads ved Skuespilhuset sammen med folkene bag Fiskerikajen til »Det store skaldyrsrov« Kristi Himmelfartsdag. Menuen kommer blandt andet til at stå på østers fra Frankrig, grillede argentinske rejer, krabbeklør og dampede blåmuslinger plus indslag fra Thyborøn. Musikken står orkestret Alaska Blonde for.

Hvor: Luftkastellet, Ofelia Plads 1.
Hvor meget: 395 kr. pr. skaldyrsfad.
Læs mere på: www.luftkastellet.dk

Foto: Ikke oplyst

Tagterrasse og luftig videnskab

I Kristi himmelfartsferien er der mulighed for at blive klogere på fænomenet luft på Experimentarium i Hellerup. Her kan man lære at folde papirflyvere, fyre brintraketter af med knaldgas eller eksperimentere med sin egen vejrtrækning og teste sin kondition For de familiemedlemmer, der foretrækker at være udendørs, står den 1.850 kvadratmeter store interaktive tagterrasse klar til at tage imod gæster, som både vil have sol og udfordre hjernecellerne.

Desuden lancerer Experimentarium sit  naturvidenskabelige legeunivers for børn fra 1-5 år, Miniverset, hvor de blandt andet kan opleve, hvordan den usynlige vind skubber til ting. Måske til tonerne af »Blæsten kan man ikke få at se«?

Hvad: Experimentarium
Hvor: Tuborg Havnevej 7, Hellerup

Fredagsbar med asparges

Lige ved Torvehallerne ligger Musling Bistro, som er et perfekt sted at slutte ugen af og tage hul på weekenden. Restauranten fokuserer lige som sin storesøster, Kødbyens Fiskebar, på alt det gode fra havet, og hver fredag er der fyraftensarrangementer med drinks og snacks. I denne uge er temaet asparges, og du kan således få et glas god vin og snacks med asparges for 100 kr. mellem kl. 16 og 19. Herefter er det oplagt at kaste sig ud i menukortets brede udvalg af fisk og skaldyr, men du kan også begive sig videre ud i byen.

Hvad: Fredagsmusling
Hvor: Restaurant Musling, Linnésgade 14, København K
Hvornår: Fredag kl. 16

Intimkoncert på hemmeligadresse i København

Sangeren Camille Jones står bag en stribe intimkoncerter under navnet Home Concerts, som du kan opleve på ukendte adresser sommeren over. Alle koncerter foregår i private hjem eller i andre særlige omgivelser i København.

Ideen med koncerterne er at skabe et andeledes kulturarrangement med fællesskab og musik som omdrejningspunkt. I aften kan du opleve Coco O fra bandet Quadron, som er akkompagneret af Jacob Gurevitsch på spansk guitar. De giver koncert i en stor lejlighed på Nørrebro. Koncerten bliver et miks af kendte sange og ballader.
Der er plads til 40-50 deltagere til koncerten. Selve adressen afsløres først, når billetten er købt.

Hvad: Intimkoncert med Coco O
Hvor: Hemmelig adresse. Afsløres ved billetkøb.
Hvor meget: Prisen er 380 kroner på flexbillet.dk

Foto: PR

Kæmpe kagebord åbner på Nationalmuseet

Lørdag åbner Nationalmuseet op for et kæmpe  ad libitum-kagebord inspireret af det sønderjyske. Her bydes fremover hver weekend på henholdsvis lagkager, flødekager, tærter, konditorkager. Kagebordet bliver serveret i glassalen, der er nyrenoveret og en del af Nationalmuseets nye restaurant, Smör. Et elegant og familiært værtshus og frokostrestaurant, der åbnede i marts.  Det er oplagt at kombinere kage og kultur, men det er ikke obligatorisk. Man behøver ikke betale entré for at frekventere restauranten.

Hvad: Kagebord:
Hvor: Restaurant Smör, Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K

Let på tå på Kongens Nytorv

Går du med en balletdanser i maven, eller gør dit barn, er der på lørdag basis for at prøve flere trin af ved Magasin, som igen i år afholder »Ballettens dag«. Her vil kongelige balletdansere vise trin, og der vil være gratis undervisning, ligesom balletmester Nikolaj Hübbe står for at guide publikum gennem fotoudstillingen »Alt det dansen kan«.
Dagen er samtidig optakt til den store Balletfestival, som afholdes i København 1.-9- juni.

Hvad: Ballettens Dag
Hvor: Magasin, Kgs. Nytorv.
Hvornår: Lørdag kl. 11-17