Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 10/11/11

Anti-jul 2011

  • Foto: Thomas Vadont <br> Får du også trangen til at kværke de små rødhueklædte dukker, der omgiver dig? Så få hjælp til selvhjælp her! Foto: Thomas Vadont
    Får du også trangen til at kværke de små rødhueklædte dukker, der omgiver dig? Så få hjælp til selvhjælp her!
Julen 2011 har invaderet København, og for dem, der er lykkelige over julepynt på gade, kravlenisser på bordene, gran i rå mængder og gavestress er denne guide ganske overflødig.Bliver du derimod ikke spor lykkeligere af at sidde på julemandens skød og blive mindet om, hvor dyrt og stressende hele juleforetagendet er, så skal du bruge denne guide til at nyde din december udenom den værste julegejl.


Læs alt om julen i København på AOK.dk/julen

 

Bliv gennemvarm

Foto: Ikke oplyst
December er kold og mørk. Derfor skal du investere masser af tid i svømmehaller og saunaer. Tag eventuelt i Østerbro Svømmehal og nyd den gamle badeanstalts stemning, mens du svømmer kulden og eventuelle julefrokoster af dig. Det hjælper ikke ligefrem på den dårlige julestemning ikke at kunne passe sit tøj.

DGI-byen har også et stort bassin, som har åbent til sen aften. Hvis du trænger til noget mere luksus, skal du unde dig selv en tur i kurbad i et af byens kurbadsteder.

Du kan for eksempel tage en dag i Frederiksberg Svømmehals kurbad og nyde en af massagestolene eller den rensende og forfriskende mentoldamp.

Efter en sådan tur er du gennemvarm og afslappet, og pludselig ser december også en smule lysere ud. (Og nisserne bliver måske til at leve med.)

 

Søg tilflugt i naturen

Foto: Ikke oplyst

Et godt trick i juletiden er at flygte væk fra centrum, som måneden ud er ulidelig fyldt med turister, gran og store røde hjerter. Lad det være tiden, hvor du tager dig tid til at nyde de mange smukke parker, der er i byen.

Rimfrostmorgener i Frederiksberg have skal du give dig selv tid og mulighed for at opleve og mærke roen og se de forskellige små søer og broer med de altid sultne ænder. Den eneste pynt du finder her, er suttetræet, hvor flere hundrede børn har sagt farvel til deres tidlige barndoms tryggeste ven.

Du kan også tage en tur forbi Assistens Kirkegården midt i hjertet af Nørrebro, hvor egern løber rundt blandt Natasja og Søren Kierkegaards gravsten.

 

Tag til Nørrebro

Foto: Ikke oplyst
Noget, der kan få et antijulemenneskes sind i kog, er når gaderne pludselig er stadset op med stjerneformede lys, der aldrig helt fungerer, og et par sørgelige grangrene, der hænger med hovedet.

Nørrebrogade er kun pyntet ved Runddelen, resten af gaden er fri, så her kan du sagtens nyde København uden at føle dig som hovedpersonen i en juletragedie.

 

Se det større perspektiv

Foto: Ikke oplyst
Byens museer og gallerier er perfekte åndehuller til at nyde samtidskunst eller klassiske værker.

Du kan tage på Statens Museum for kunst og få en introduktion til samtidskunstens udtryk og strategier, eller på et af byens mange gallerier (for eksempel Wonderland, Bjerggard eller V1) og tjekke værker af samtidskunstnere, der maler dystre og mørke billeder af døden og menneskets ondskab.

En god måde at få sat sit eget liv (og julen) i perspektiv, og så koster det heller ikke noget at komme ind.

 

Gå på bar

Foto: Ikke oplyst
Undgå kravlenisser og julehjerter, når du er ude og nyde et glas rødvin, spise et måltid eller drikke en kop kaffe. Ejeren af Falernum, Props, Bibendum og Panzon, Kenn Husted, har givet os sit ord på, at der ikke vil være julepynt eller musik i nogle af beværtningerne.

Til gengæld kan du få tapasmenu og drømme dig væk til varmere steder, eller du kan til god rockmusik og masser af fadøl på Props fortrænge julens invasion af København.

Men gløggen kunne vi altså ikke komme udenom. Samtlige beværtninger serverer den varme juledrik. Når det nu ikke kan være anderledes, kan vi godt slække lidt på den ellers strikse antijulestemning og tillade os selv et lille sip af den himmelske drik med rosiner og mandler.

 

Skriv en kommentar