Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 21/01/16

Anmeldelse: Fedtegreven

  • Foto: Sophia Juliane Lydolph Foto: Sophia Juliane Lydolph
Bistro-bodega Fedtegreven leverer fingernem opvarmning til byturen med foiegras-oreos, tigerreje-popcorn og andre barretter for begyndere.

De dage, hvor restauranten i to etager overfor Montmartre i Store Regnegade hed Willumsen og bød på god borgerlig frokost med frue-jazz, er forbi. I stedet er kommet Fedtegreven og under den selvopfundne betegnelse »bistrobodega« snobber den gode greve bevist nedad med bodegabelysning, læderbeklædte finérborde (velegnet til rafling) og fingernemme retter for dem, der lige skal have en snack inden turen videre ud i områdets mange barer og diskoteker (eller undervejs – ’dellerne’ serveres til kl. 02).

Stemningen denne fredag aften var mildest talt utvungen – for ikke at sige autentisk bodegabøvet. Fedtegreven tiltaler indlysende også mange yngre mænd, der ikke behøver at blive opskræmt over de mange ukendte ord og ritualer, som et restaurantbesøg kan indeholde for novicer.

Det fremgik af både alders- og kønsfordeling samt støjniveau den fredag aften, vi var forbi, hvor en enkelt ungersvend nåede at kollapse indover bordet, allerede før hans venner fik deres fried chicken wings og deller (35 kr. for tre styk). Vifik en gang popcorn som uanmeldt snack – saltet med fedtegrever og noget kuriøst også blandet med rosenblade – det florale element faldt lidt udenfor bodegastemningen.

Se også: Svensk kaffekæde kommer til København

Fra kortets mange »fingermadder« lagde vi ud med østers, der var gratineret i creme fraiche og drysset med ristet baconsmulder. »Lidt som at spise parisertoast,« sagde min medspiser, og han havde ret.

For det var meget svært at overhovedet at fornemme de irske (og derfor også mildtsmagende) østers bag bacon og ost, der til 39 kr. stykket så må siges at være betalt.

Under navnet foie Grasreos serverer Fedtegreven også foie gras som en slags oreo-kiks. Her er den runde kiks lavet af en skive smørstegt hvedebrød belagt med foie gras, der var velgørende ledsaget af en vinaigrette på hakkede rødløg og cornichoner – godt modspil til fedmen.

Til sidst tog vi også popcorn« af tigerrejer dyppet i en ølblandet dej og dybstegt, med en tilkøbt dyppelse på chilimayo (20 kr.).

Saftige inden i den sprøde og lette dej og med en farligt forførende smag som skabt til øl-ledsagelse, som vi derfor straks bestilte endnu en portion af. Altså tigerrejerne, for ølkortet er stik imod forventning lidt skuffende her hos Fedtegreven, der på fad holder sig til Hof og de ligeledes Carlsberg-ejede mærker 1664 og Grimbergen.

Se også: Her er 10 af Københavns bedste steakrestauranter

Så er der langt mere schwung over kortet med »spidser«, men vi holdt os i den vinøse afdeling. Alle Fedtegrevens vine kommer ifølge vor tjener fra kooperativet i Cotes d’Agly i Languedoc. Vi indledte med udmærkede rosé-bobler (59 kr. glasset), inden en spinkel og ubalanceret chardonnay (65 kr.).

Chardonnayen var især et problem, fordi den også skulle holde til min hovedret.

Valget stod mellem to bøffer, fisk, kongerejer med linguini eller en flæskestegsburger. Nu var vi jo ikke på en daginstitution i Randers og dermed tvunget ud i svineriet, så jeg valgte dét, der på kortet var annonceret som »dagens grillet fisk + skaldyrssauce«.

Hvad jeg fik, var bagt torsk med en pimento-sauce på rød peberfrugt med chili – angiveligt indeholdt den også saft fra blåmuslinger, men det var umuligt at afgøre. Torsken var overbagt og fremstod derfor tør i stedet for med saftige perlemorsagtige flager. En tilkøbt grøn salat var udmærket, det samme var små ristede blomkålsbuketter med smeltet parmesanost.

Medspiseren havde valgt en rib eye, der ifølge tjeneren var fra Peru. Måske var det på grund af den lange rejse fra Andes-bjergenes skråninger, at den så lidt klejn ud i forhold til de lovede 300 gram, men den var medium som bestilt, og selv om jeg nok foretrækker mere fedtmarmorering, så var medspiseren glad. Også for sit glas rødvin, hvor kooperativet havde oppet sig. På druerne syrah, grenache og carignan fra 60 år gamle vinstokke var Mont d’Estangel (395 kr.) aftenens absolutte højdepunkt og viste sig med sin strukturerede sødme og næse af kirsebær som perfekt modspil også til min chilikrydrede pimento-sauce.

Som dessert valgte vi en lun chokoladetærte med næsten flydende varm ganache og jordnøddesmør samt Kaiserschmarrn.

Førstnævnte sad lige i skabet, mens sidstnævnte skiferie-klassiker, pandekager stegt i små stykker som røræg med chokolade, gav god mening her på bistrobodegaen, hvor aften var ved at blive til nat.

Se også: Billedserie: Sådan træner en VM-kok

Hvilket den unge dame fra naboselskabet ved siden af mig (man sidder tæt ved bordene) forberedte sig på ved at spraye sig med en meget voldsom parfume, der i flere meters omkreds ødelagde alles evne til at dufte og smage for en tid. Men sådan er vilkårene, når »grevinden for i varmen« skal ud og møde »greven ud af luften«, som Shubidua engang sang om de unge, der får hinanden til sidst.

Til dén øvelse er Fedtegrevens afslappede stemning og fingernemme fransk-amerikanske snacks oplagte som opvarmning; en slags bistro for begyndere. Vi ligger mellem to og tre stjerner – men fiskeretten gør desværre udslaget.

Hvad: Fedtegreven
Hvor: Store Regnegade 26, 1110 København K, tlf. 33 93 91 92
Hvor meget: Billigste vin 235,- hovedretter fra 99,-

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Fedtegreven

en slags bistro for begyndere.
GoMovies

 

This is good

نقدم لكن اليوم اجمل واروع العاب بنات تلبيس ستايل جديدة وجميلة جدا يمكنكم اللعب فيها والاستمتاع كما تريدون كما ان موقعنا هذا يحتوي على العاب باربي والعاب طبخ والعاب دورا والعديد من العاب بنات تلبيس ستايل على موقع العاب تلبيس جديدة وممتعة وجد شيقة

 
 

Raa

تمتاز العاب بنات بالتنوع فهي تحتوي على العاب مكياج وكذلك التلبيس اضافة الى الطبخ وهذا ما جعلها افضل من الاصناف الاخرى لهذا موقعنا يقدم العاب بنات جديدة ومميزة متجددة دائما ....