Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Amalienborg Slot

Amalienborg Slot

Amalienborg Slotsplads 0
1257 København K

Åbningstider

Der er adgang for offentligheden til to af slottets palæer. I Christian 8.s palæ findes Amalienborgmuseet som har åbent året rundt. (se hjemmeside for præcise åbningstider)
Christian 7.s palæ er i åbent for rundvisninger lørdag og søndag kl. 11.30, 13.00 og kl. 14.30 i juli, august og september.

Kontakt

33122186
 

 

 

 

  • Foto: Mads Claus Rasmussen Foto: Mads Claus Rasmussen
Amalienborg Slot er et hovedværk i dansk bygningskunst, og regnes for det bedste stykke arkitektur inden for rokoko. Det består af fire palæer, som er ens udvendigt, men forskellige indeni.

Amalienborg Slot er et hovedværk i dansk bygningskunst, og regnes for det bedste stykke arkitektur indenfor rokoko. Det består af fire udvendigt ens palæer, som bruges til forskellige formål.

Det består af Christian VII's Palæ, Christian VIII's Palæ, Frederik VIII's palæ og Christian IX's Palæ. Palæerne ligger omkring den ottekantede slotsplads, hvor Saly's rytterstatue af Frederik V står på midten. Dronning Ingrid boede tidligere i Frederik VIII's palæ. Kongefamilien bor i Christian IX's palæ, og Kronprins Frederik bor i Christian VIII's Palæ, som også huser Amalienborg Museum. Det blev bygget, da Danmark skulle fejre Den Oldenburgske Kongestammes 300 års regentjubilæum i 1749. Fra begyndelsen var det planlagt som bypalæer for fire adelsfamilier.

Fra slotspladsen kan du enten gå videre til Marmorkirken eller Amaliehaven, med den flotte udsigt over havnen.

 

Amalienborg Slot vedligeholdes af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.

 

Brugeromtale
Oprettet af: De Danske Kongers Kronologiske Samling 18. okt 2012
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.