Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 05/05/08

Amager Strandpark

Amager Strandpark

Amager Strandvej -
2300 København S

Åbningstider

Dagligt døgnet rundt

Kontakt

33 66 35 00
 

 

 

 

  • Der er plads til afslapning, badning og masser af aktiviteter ved Amager Strandpark. Foto: Lars MøllerDer er plads til afslapning, badning og masser af aktiviteter ved Amager Strandpark. Foto: Lars Møller
  • Foto: Liselotte Sabroe Foto: Liselotte Sabroe
  12  
Amager Strandpark blev grundlagt i 1934, men i 2005 fik Strandparken et helt nyt design med en lagune, en kunstig ø og en pynt, hvorfra det er muligt at dykke.

Amager Strandpark blev grundlagt i 1934, men i 2005 fik Strandparken et helt nyt design med en lagune, en kunstig ø og en pynt, hvorfra det er muligt at dykke.

Strandparken
Ud for den gamle strand er der kommet en lagune, der afgrænses af en kunstig ø med endnu en sandstrand. Øen er næsten 2,5 km lang og ender i en mole i nord og en anløbshavn i syd. Tre broer forbinder den gamle strand og den kunstige ø.

Øen er delt op i to områder - i nord en naturstrand og i syd en såkaldt bystrand. I begge ender fører badebroer ud til gode svømmeområder.

Lagunen
Lagunen mellem den gamle strand og den nye ø består af soppestrande til børnene og en 1000 meter lang bane til svømmere og roere. Der er mulighed for at sætte en kajak i vandet eller at lave bål på strandbredden. Har du voksen højde, skal du 70 meter ud, før du ikke længere kan bunde.

Naturstranden
I den nordlige ende af øen er stranden meget naturpræget med slyngede stier, brede sandstrande og lave klitter. Badeanstalten Helgoland genopføres ud for denne ende af øen.

Bystranden
På den sydlige ende af øen er en bred promenade, grønne arealer med plads til leg, boldspil og picnic samt en lille gæstehavn. Det er også her parkeringspladserne er.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.