Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/09/16

Afsløring: Her er de første butikker i Axel Towers

  • Foto: Ida Guldbæk Arentsen Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Axel Towers har netop løftet sløret for de første butikker, der får til huse i de nye tårne.

Når Københavns nye vartegn Axel Towers åbner dørene for offentligheden i foråret 2017, bliver det med en række kendte brands i butiksdelen.

De tre første navne er netop offentliggjort, og det er ikke hvilke som helst, der er tale om.

Se billederne: Kom med ind i Københavns nye vartegn

Starbucks, Peter Beier Chokolade og ur- og smykkeforhandler Klarlund, er klar til at møde københavnere og turister i nye omgivelser.

Udbuddet af butikker og restauranter i Axel Towers skal matche visionerne for bygningen, hvor der ikke er gået på kompromis med noget. Derfor er kombinationen af lejerne bestemt ikke tilfældig, og man har tidligere slået på tromme for, at det ikke udelukkende var topeksklusive brands, der skulle åbne.

»Vi gør meget ud af at sikre den bedst mulige sammensætning af lejere, så der skabes den bedste synergi, hvor koncepterne både understøtter hinanden og bygningen som helhed. Med Starbucks, Klarlund og Peter Beier lægger vi stilen for den type af retail-koncepter, vi gerne vil have ind. Det er koncepter af høj kvalitet og med en bred appel både i forhold til de mange københavnere og turister, som færdes i området omkring Axeltorv, og i forhold til de mange kontoransatte, som får deres daglige gang længere oppe i tårnene,« siger direktør Michael Nielsen fra ATP Ejendomme, som på vegne af bygherrerne står for udlejningen i Axel Towers.

Nyt chokoladekoncept
Peter Beier Chokolade, der i forvejen har en række butikker i København, vil åbne en butik i Axel Towers med et koncept, der er helt nyt. Her vil man åbne en eksklusiv chokoladebar i kombination med en klassisk butik, hvor man kan købe varerne med hjem.

Klarlund har siden 1947 haft en afdeling på Vesterbrogade overfor Hovedbanegården, men vælger nu at flytte den del af forretningen til Axel Towers. Klarlund sælger ekslusive ure og smykker til både herrer og damer, og har også en 500 kvadratmeter stor butik på Strøget.

Starbucks fortsætter sit indtog i København, og kommer til at blive placeret lige ved hovedingangen til Axel Towers og vil komme til at blive et naturligt trækplaster for både lokale og turister, med et areal på næsten 200 kvadratmeter.

Fem sammenvoksede tårne
Axel Towers er tegnet af den prisvindende københavnske tegnestue Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Byggeriet består af i alt fem sammenvoksede, cirkulære tårne med varierende højde fra 28 til 61 meter og 40.200 m² fordelt med 23.000 m² over terræn. På 1. sal kommer butikker, og på 8.-10. sal i et af tårnene åbner en skybar.