Føj til favoritter Del Send
Annonce | 11/09/17

Guide: Her får du god julefrokost 2017

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Så er det atter tid til at booke de årlige julefrokoster. Her finder du en række steder hvor du kan få en dejlig oplevelse med skøn mad for enten små eller store selskaber.

Foto: Ikke oplyst

Traditionel julefrokost i historiske omgivelser

Restaurant Vita i Store Kongensgade har i mange år været et af byens foretrukne spisesteder, når politikere og sultne natteravne har skullet stille den sene sult med veltillavet flæskesteg og Vitas ubestridte signaturret: andesteg med det hele. Desuden er Vita kendt som værende det helt rigtige sted at afholde julefrokost i deres hyggelige lokaler fra 1600-tallet.

Julen starter med Mortens aften den 10/11-2017 som kun bør afholdes på Restaurant Vita traditionen tro. Her serveres deres specialitet andesteg med brune og hvide kartofler, agurkesalat og lækker brun sauce til 185 kroner. Mortens aftens and kan også bestilles ud af huset, men skal forudbestilles i god tid.

I forbindelse med julen er der nu også mulighed for at nyde Vitas traditionelle juleplatte til 188 kroner, som serveres frem til 22. december. Karrysild, æg og rejer, lun rødspættefilet, roastbeef, ribbensteg med rødkål og vesterhavsost er alle at finde på juleplatten, som er designet til at få enhver i gastronomisk julehumør.

Er ønsket den store julefrokost, tilbyder Vita også det helt store julebord fra 225 kroner, som serveres som en stor og righoldig buffet til både frokost og aften – også 1. og 2. juledag. Julebordet serveres både til små og store selskaber. Vær dog opmærksom på, at julebordet skal bestilles i forvejen. Julebordet indeholder blandt andet fire slags sild, fiskefilet med remoulade og røget laks. De lune retter byder blandt andet på Vitas signaturret: andesteg med brun sovs, svesker og æbler, samt ribbensteg med rødkål og mørbradbøffer med bløde løg. Alt bliver serveret under hyggelig levende julemusik og Vita har åbent til den lyse morgen.

Orker du ikke at stå med julemaden på selve juleaften, holder Vita som et af de få steder i byen åbent juleaften. Juleaften serveres en fast menu til 499 kroner. Menuen består af et glas bobler til velkomst, røget laks, klassisk andesteg og flæskesteg med det hele samt ris á l'amande til dessert. Et godt bud på en stressfri og hyggelig juleaften, som mange gæster allerede nu har lagt billet ind på. Julemenuen eller som enkeltret kan også bestilles som nem take-away, som blot skal varmes og anrettes derhjemme.

Hvad: Julefrokost og juleaftensmenu den 24. december.
Hvor: Restaurant Vita, Store Kongensgade 25, 1260 København K
Hvornår: Man-tors 225 kr. til frokost. Fredag og lørdag samt alle ugens dage om aftenen 295 kr.
Hvor meget: Juleplatte: 188,- Julebord: Man-Tors 11.30-16.00 225,-, Man-Tors 16.00-luk 295,-, Fre- Lørdag 295,- Juleaftensmenu: 499,-
Hvordan: Det store julebord og juleaftensmenu skal forudbestilles telefonisk på tlf: 33 11 80 11


Foto: PR

 

Skøn og velsmagende Julefrokost i Pilekælderen

Pilekælderen er en af byens forholdsvis nye smørrebrøds-restauranter. Den har siden 2010 serveret velsmagende klassikere lavet med sjæl, kærlighed og godt håndelag.

Selv om indretningen er stilren og moderne, er her stadig hyggeligt og pyntet op med historiske fotografier på væggene og levende lys på disken. Til juletid skrues der også ekstra op for pynten, så den helt rette stemning kan indfinde sig. Pilekælderens priser ligger fornuftigt sammenlignet med de mange andre smørrebrødssteder i København.

Glæd dig til at opleve alle klassikerne lige fra den havfriske rødspættefilet over hjemmemarineret sild og håndpillede rejer til hjemmegravad laks, ribbenssteg med Pilekælderens egen rødkål, saftigt berberi andebryst, lun julepostej med bacon og cremet ris á la mande med vaniljekorn fra Polynesien og sprøde mandelsplitter. Hertil forefindes der et fornuftigt snapse og øl kort med f.eks den anmelderroste økologiske Juleøl fra Herslev Bryghus. Mums! Pilekælderen vil stå klar til at tage i mod til en velsmagende og traditionsrig julefrokost.

Hvad: Julefrokost i Pilekælderen (Fra 1-50 personer)
Hvor: Pilekælderen, Pilestræde 48, 1112 København K
Hvornår: 10.november til d. 23.december.
Hvor meget: Dag 395 per person. Aften 425 per person. Inklusiv fuld fri bar 995 kr. per person.
Hvordan: Kontakt på pilekaelderen@gmail.com
Læs mere her.


Foto: Ikke oplyst

Cofoco leverer din julefrokost

Nogle drømmer om en hvid jul, andre om en nem jul.

Til julefrokosten med venner eller familie er et sammenskudsgilde oplagt. Men hvorfor er det f.eks. altid ham med rugbrødstjansen, der køber det kedelige brød eller måske helt glemmer det? Og så har vi ikke engang snakket tilberedelse af stegen endnu.

Heldigvis er der hjælp at hente, og modsat for bare fem år siden, kan man nu bestille julefrokost udefra, der både smager hæderligt og er lavet med kærlighed og gode råvarer.

Cofoco har igen i år sammensat en lækker julemenu, som leveres gratis lige til døren, hvis man er 10 eller derover. Er man færre, kan maden enten hentes i Magasin du Nord eller leveres mod et mindre beløb.

Julebordet byder på i alt 9 serveringer, der bl.a. tæller koldrøget islandsk laks, gammeldags modnede sild, Cofocos egen leverpostej og medister af frilandsgris, sprødstegt andeconfit og selvfølgelig en klassisk risalamande til at slutte af på.

Hele menuen:

Koldrøget islandsk laks med æggestand og fennikeltoppe
Gammeldags modnede sild med dertilhørende rødløg og kapersbær
Æggesalat med fintsnittet purløg, karry og karse
Hjemmerørt hønsesalat med mayonnaise, sennep, soltørrede tomater, ristede svampe, cornichoner, sprødt kyllingeskind og kørvel
Cofoco juleleverpostej af frilandsgris med sprød bacon røget over bøgeflis og syltede rødbeder
Cofoco medister af frilandsgris med grov sennep
Sprødstegt andeconfit med syltet rødkål, stegte æbler og svesker i andefedt og rosmarin
Grønkålssalat med granatæble, vinaigrette med æbleedike og honning og let ristede valnødder
Klassisk risalamande med vanilje, mandler og kirsebærsauce
Brød & Smør
Hjemmebagt brød og rugbrød samt saltet smør fra Arla Unika

Hvad: Cofocos julefrokost
Hvor meget: Hele herligheden koster 245 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere om Cofocos julefrokost her


Foto: jul

Julefrokost på Guldsmeden Hotels

Vi elsker en god fest og benytter enhver lejlighed til fejre de gode ting I livet! Så leder I efter det perfekte, smukkeste, mest afslappede sted at holde jeres julefrokost – selvfølgelig gerne med byens bedste stemning samt lækreste øko-mad og drikke? Axel Guldsmeden og Babette Guldsmeden kan levere det hele og lidt til, i festlige og smukke rammer med et Balinesisk twist. Vi serverer klassikerne I en ny luksus-fortolkning, som vil gøre alle glade – både traditionalisterne og de mere eventyrlystne.

På Axel Guldsmeden kan en julefrokost kombineres med nogle timer i vores vidunderlige underjordiske spa, som er en oase af selvforkælelse. På Babette Guldsmeden kan I begynde eller afslutte jeres arrangement med en cocktail på tagterrassen, med udsigt til marmorkirken og den Københavnske skyline.

Læs mere og book her.


Foto: Ikke oplyst

Skøn og velsmagende Julefrokost på Bredgade hos Cafe Oscar

Cafe Oscar beliggende i den mondæne gamle del af Bredgade har siden år 2001 serveret caféretter med sjæl, kærlighed og godt håndelag til travle advokater, lokale turister og til Frederikstadens beboere. Ud over caféretterne som smørrebrød er Cafe Oscar kendt for at servere solide gamle og moderne retter.

Traditionen tro afholder Cafe Oscar Mortens aften den 10/11-2017 hvor der serveres Mortens-and med svesker, æbler, hjemmelavet agurkesalat, rødkål samt brune og hvide kartofler  og sauce til den nette pris af 185,- eller i tre-retters menu til 349,- hvor forretten består af røget laks med urtecréme og gammeldags æblekage til dessert. Hermed cementeres starten på julesæsonen på Cafe Oscar- hvorefter der bydes velkommen til julefrokoster.

Selvom indretningen er stilren og moderne, er her stadig utroligt charmende og hyggeligt. Til juletid skrues der også ekstra op for pynten med hvide duge, så den helt rette stemning kan indfinde sig.

Glæd dig til at opleve alle klassikerne lige fra sild og håndpillede rejer til gravad laks, saftig andesteg, ribbensteg med rødkål og lun julepostej med bacon og cremet ris á la mande. Hertil forefindes der et snaps- og ølkort.

Til frokost kan man komme i julestemning med Cafe Oscars luksus juleplatte der indeholder karrysild, røget laks, æg og rejer, lun ribbensteg med rødkål, lun fiskefilet med remoulade, vesterhavsost samt ris a la mande med kirsebærsovs til 198,-

Juleplatten serveres i dagtimerne fra 11. november til 22. december. Luksus-julebuffet serveres fra kl 17:00 mandag til lørdag. Kun mod forudbestilling.

Cafe Oscar er kendt for at afholde lukket arrangementer til selskaber op til 75 personer, man kan tilføje snaps og drikkevaremenu til deres julebuffet og efterfølgende cocktails og dans.

Hvad: Julefrokost i Cafe Oscar
Hvor: Bredgade 58, 1260 København K
Hvornår: 11.november til 23.december
Hvor meget: Luksusjuleplatte 198,- Julebuffet 275,- per person. Drikkevarer efter aftale
Hvordan: Kontakt: mail@cafeoscar.dk 33 12 50 10


Foto: Ikke oplyst

Dansk og spansk julefrokost i Tapashuset

Hos Tapas Huset på Jernbanegade 4 centralt placeret i København kan du for sekstende år i træk vælge mellem to fantastiske julemenuer. Valget dette år, står mellem en stor og voldsom menu til dem, der vil give den en ordentlig omgang, samt en mindre mere formel menu til dem, der også vil kunne gå lige hjem.

Menu 1. 275kr.pr.pers

Forret:
Charcuterie & oste tallerken.
En flot tallerken med håndskåret iberico skinke + to typer chorizo , 12-måneders manchego , sort oliven og trøffel tapenade samt hjemmebagt brød m. Husets efterspurgte al i oli

Hovedret: (vælg mellem)

Hvidvinsdampede blåmuslinger m. smørstegt choriz , her til rustikke fritter

Langtidsovnbagt lammeskank m. vilde urter, serveret med ovnbagte søde rodfrugter

Lammeribben efter gammel opskrift, grillet m.tTimian og jomfru oliven olie & havsalt

Dessert:

Crema Catalana. Som den franske Brulé, men meget bedre.

Maden serveres med friskbagt olivenbrød og husets efterspurgte aioli. Kaffe + avec 60kr.

Menu 2 . 3 retters menu ad libitum 1150kr.pr. pers

Ved ankomst serveres et glas koldt spansk champagne.

1. Tunmousse m. fint hakkede rødløg på en bund af kapers og drysset med en top af sprøde manchego stykker.

2. Adlibitum af langtidsovnstegt pattegris serveret med årstidens ovnbagte rodfrugter med jomfru-olivenolie , havsalt og friskkværnet peber samt små saltede canariske kartofler. Hertil en Rioja rødvinssovs og husets efterspurgte aioli. Serveres med friskbagt olivenbrød

3. Desserten står på Aperol Spritz og en spansk fortolkning af mormors æblekage, med sød æblemos af økoæbler samt sprød crumble af hjemmebagte kiks og hjemmerørt vanilje skum.

Hele aftenen er der ad libitum af mad og husets vine. Kaffe + avec 60kr.

Hvad: Tapashuset
Hvor: Jernbanegade 4, 1608 København V
Hvordan: Bestil her