Føj til favoritter Del Send
Annonce | 11/09/17

Guide: Her får du god julefrokost 2017

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Så er det atter tid til at booke de årlige julefrokoster. Her finder du en række steder hvor du kan få en dejlig oplevelse med skøn mad for enten små eller store selskaber.

Foto: PR

 

Skøn og velsmagende Julefrokost i Pilekælderen

Pilekælderen er en af byens forholdsvis nye smørrebrøds-restauranter. Den har siden 2010 serveret velsmagende klassikere lavet med sjæl, kærlighed og godt håndelag.

Selv om indretningen er stilren og moderne, er her stadig hyggeligt og pyntet op med historiske fotografier på væggene og levende lys på disken. Til juletid skrues der også ekstra op for pynten, så den helt rette stemning kan indfinde sig. Pilekælderens priser ligger fornuftigt sammenlignet med de mange andre smørrebrødssteder i København.

Glæd dig til at opleve alle klassikerne lige fra den havfriske rødspættefilet over hjemmemarineret sild og håndpillede rejer til hjemmegravad laks, ribbenssteg med Pilekælderens egen rødkål, saftigt berberi andebryst, lun julepostej med bacon og cremet ris á la mande med vaniljekorn fra Polynesien og sprøde mandelsplitter. Hertil forefindes der et fornuftigt snapse og øl kort med f.eks den anmelderroste økologiske Juleøl fra Herslev Bryghus. Mums! Pilekælderen vil stå klar til at tage i mod til en velsmagende og traditionsrig julefrokost.

Hvad: Julefrokost i Pilekælderen (Fra 1-50 personer)
Hvor: Pilekælderen, Pilestræde 48, 1112 København K
Hvornår: 10.november til d. 23.december.
Hvor meget: Dag 395 per person. Aften 425 per person. Inklusiv fuld fri bar 995 kr. per person.
Hvordan: Kontakt på pilekaelderen@gmail.com
Læs mere her.


Foto: Ikke oplyst

Traditionel julefrokost i historiske omgivelser

Restaurant Vita i Store Kongensgade har i mange år været et af byens foretrukne spisesteder, når politikere og sultne natteravne har skullet stille den sene sult med veltillavet flæskesteg og Vitas ubestridte signaturret: andesteg med det hele. Desuden er Vita kendt som værende det helt rigtige sted at afholde julefrokost i deres hyggelige lokaler fra 1600-tallet.

Julen starter med Mortens aften den 10/11-2017 som kun bør afholdes på Restaurant Vita traditionen tro. Her serveres deres specialitet andesteg med brune og hvide kartofler, agurkesalat og lækker brun sauce til 185 kroner. Mortens aftens and kan også bestilles ud af huset, men skal forudbestilles i god tid.

I forbindelse med julen er der nu også mulighed for at nyde Vitas traditionelle juleplatte til 188 kroner, som serveres frem til 22. december. Karrysild, æg og rejer, lun rødspættefilet, roastbeef, ribbensteg med rødkål og vesterhavsost er alle at finde på juleplatten, som er designet til at få enhver i gastronomisk julehumør.

Er ønsket den store julefrokost, tilbyder Vita også det helt store julebord fra 225 kroner, som serveres som en stor og righoldig buffet til både frokost og aften – også 1. og 2. juledag. Julebordet serveres både til små og store selskaber. Vær dog opmærksom på, at julebordet skal bestilles i forvejen. Julebordet indeholder blandt andet fire slags sild, fiskefilet med remoulade og røget laks. De lune retter byder blandt andet på Vitas signaturret: andesteg med brun sovs, svesker og æbler, samt ribbensteg med rødkål og mørbradbøffer med bløde løg. Alt bliver serveret under hyggelig levende julemusik og Vita har åbent til den lyse morgen.

Orker du ikke at stå med julemaden på selve juleaften, holder Vita som et af de få steder i byen åbent juleaften. Juleaften serveres en fast menu til 499 kroner. Menuen består af et glas bobler til velkomst, røget laks, klassisk andesteg og flæskesteg med det hele samt ris á l'amande til dessert. Et godt bud på en stressfri og hyggelig juleaften, som mange gæster allerede nu har lagt billet ind på. Julemenuen eller som enkeltret kan også bestilles som nem take-away, som blot skal varmes og anrettes derhjemme.

Hvad: Julefrokost og julemiddag den 24. december.
Hvor: Restaurant Vita, Store Kongensgade 25, 1260 København K
Hvornår: Man-tors 225 kr. til frokost. Fredag og lørdag samt alle ugens dage om aftenen 295 kr.
Hvor meget: Juleplatte: 188,- Julebord: Man-Tors 11.30-16.00 225,-, Man-Tors 16.00-luk 295,-, Fre- Lørdag 295,- Julemiddag: 499,-
Hvordan: Det store julebord og julemiddagen skal forudbestilles telefonisk på tlf: 33 11 80 11


Foto: Ikke oplyst

Skøn og velsmagende Julefrokost på Bredgade hos Cafe Oscar

Cafe Oscar beliggende i den mondæne gamle del af Bredgade har siden år 2001 serveret caféretter med sjæl, kærlighed og godt håndelag til travle advokater, lokale turister og til Frederikstadens beboere. Ud over caféretterne som smørrebrød er Cafe Oscar kendt for at servere solide gamle og moderne retter.

Traditionen tro afholder Cafe Oscar Mortens aften den 10/11-2017 hvor der serveres Mortens-and med svesker, æbler, hjemmelavet agurkesalat, rødkål samt brune og hvide kartofler  og sauce til den nette pris af 185,- eller i tre-retters menu til 349,- hvor forretten består af røget laks med urtecréme og gammeldags æblekage til dessert. Hermed cementeres starten på julesæsonen på Cafe Oscar- hvorefter der bydes velkommen til julefrokoster.

Selvom indretningen er stilren og moderne, er her stadig utroligt charmende og hyggeligt. Til juletid skrues der også ekstra op for pynten med hvide duge, så den helt rette stemning kan indfinde sig.

Glæd dig til at opleve alle klassikerne lige fra sild og håndpillede rejer til gravad laks, saftig andesteg, ribbensteg med rødkål og lun julepostej med bacon og cremet ris á la mande. Hertil forefindes der et snaps- og ølkort.

Til frokost kan man komme i julestemning med Cafe Oscars luksus juleplatte der indeholder karrysild, røget laks, æg og rejer, lun ribbensteg med rødkål, lun fiskefilet med remoulade, vesterhavsost samt ris a la mande med kirsebærsovs til 198,-

Juleplatten serveres i dagtimerne fra 11. november til 22. december. Luksus-julebuffet serveres fra kl 17:00 mandag til lørdag. Kun mod forudbestilling.

Cafe Oscar er kendt for at afholde lukket arrangementer til selskaber op til 75 personer, man kan tilføje snaps og drikkevaremenu til deres julebuffet og efterfølgende cocktails og dans.

Hvad: Julefrokost i Cafe Oscar
Hvor: Bredgade 58, 1260 København K
Hvornår: 11.november til 23.december
Hvor meget: Luksusjuleplatte 198,- Julebuffet 275,- per person. Drikkevarer efter aftale
Hvordan: Kontakt: mail@cafeoscar.dk 33 12 50 10

AOK Tjenester